skip to Main Content
Beneficis De La Lactància Materna

Beneficis de la lactància materna

Benvingudes,

Fa més d’un segle que s’ha anat reconeixent àmpliament els beneficis de la lactància materna en la prevenció de la morbiditat i mortalitat per malalties infeccioses en la infància.

És l’aliment naturalment dissenyat per a l’alimentació dels nens de manera exclusiva durant els primers 6 mesos i fins als 2 anys (o fins que la mare vulgui) complementat amb altres aliments.

Els beneficis van molt més enllà de la salut del nen i de la mare:

  • L’aliment més complet. La llet materna ofereix la combinació ideal de nutrients per al nadó, incloent-hi les vitamines, proteïnes, carbohidrat i greixos que necessita. La seva composició canvia per adaptar-se a totes les etapes del seu creixement.
  • Protecció enfront de les malalties. Els nens que són alimentats amb llet materna presenten una menor incidència de malalties respiratòries, otitis, gastroenteritis, diarrea, infeccions d’orina, meningitis o síndrome de mort sobtada del lactant.
  • Menor risc d’ingrés hospitalari. El risc d’ingrés hospitalari en nens no alletats és cinc vegades major que en nens alletats i el risc de contreure gastroenteritis 14 vegades superior.
  • Adults més sans. Aquesta protecció no es limita només a la infància sinó que, a llarg termini, durant anys i durant l’edat adulta prevé el desenvolupament de malalties cròniques com a Obesitat, Diabetis, malalties respiratòries (com a asma, al·lèrgies), entre altres.
  • Major rendiment en les proves d’intel·ligències en nens i adolescents.
  • Ajuda a agafar el son. Els estudis revelen que la llet de la mare és més rica en melatonina, hormona que afavoreix el somni.
  •    Ajuda a prevenir malalties en la dona. Les mares que alleten presenten una menor incidència de depressió postpart, hipertensió, osteoporosi, diabetis o anèmia.
  • Recuperació més ràpida. La dona que alleta triga menys a recuperar el pes previ a l’embaràs, la qual cosa comença a notar-se a partir del tercer mes de lactància materna.

Així que ja sabeu, amigues! Sempre que pugueu, és bo alimentar al nostre nadó amb llet materna.

Moltes gràcies, i fins aviat!

Back To Top