skip to Main Content
Guia Per A Un Son Reparador: Consells Pràctics D’un Farmacèutic

Guia per a un son reparador: consells pràctics d’un farmacèutic

El son és un component vital per a la nostra salut i benestar general, però en el món on vivim actualment, moltes persones lluiten per poder tenir un son reparador. Hi ha coses que estan a la nostra mà que podem dur a terme per a dormir millor. A continuació compartim alguns consells pràctics. Anota’ls!

Estableix una rutina de son consistent

El nostre cos funciona millor quan segueix un horari regular de son. Intenta ficar-te al llit i aixecar-te a la mateixa hora cada dia, fins i tot els caps de setmana. Això ajuda a regular el teu rellotge biològic, cosa que facilita agafar el son i despertar-se sense problemes.

Crea un Entorn Propici per al dormir

El teu entorn de son juga un paper crucial en la qualitat del teu descans. Assegura’t que la teva habitació estigui fresca, fosca i tranquil·la. Considera l’ús de cortines opaques i taps per a les orellesper bloquejar qualsevol distracció externa que pugui pertorbar el teu son.

Limita l’Exposició a Dispositius Electrònics

La llum blava emesa per dispositius electrònics com ara telèfons, tauletes i ordinadors pot interferir amb la producció de melatonina, l’hormona que regula el cicle del son. Intenta evitar l’ús d’aquests dispositius almenys una hora abans d’anar a dormir. És molt millor si optes per activitats relaxants com llegir un llibre o prendre un bany calent.

Saps què és la higiene del Son? Practica-la!

La higiene del son implica adoptar hàbits saludables que promoguin un son reparador. Evita la cafeïna i la nicotina abans de ficar-te al llit, ja que poden actuar com a estimulants i dificultar el son. 

Incorpora la Relaxació i l’Exercici

La pràctica regular de tècniques de relaxació, com ara la meditació o la respiració profunda, pot ajudar a calmar la ment i preparar el cos per al son. A més, l’exercici regular durant el dia pot promoure un son més profund i reparador, però evita fer exercici intens just abans de ficar-se al llit, ja que pot tenir l’efecte contrari.

Opta pels Suplements Naturals

Alguns suplements naturals, com la melatonina o la valeriana, poden ajudar a promoure un son saludable. No obstant això, és important parlar amb un professional de la salut abans de començar qualsevol suplement, especialment si vostè està prenent altres medicaments.

I, si tot i seguir aquests consells continues tenint dificultats per dormir, és important consultar un professional de la salut per a ajudar-te a identificar i tractar qualsevol problema subjacent que pugui estar afectant el teu son.

Perquè recorda que necessiten recarregar energies per la nit per gaudir de la vida al 100%!

Back To Top