skip to Main Content
Desxifrant El Significat Real De L’FPS A Les Cremes Solars! Què Significa I Què He De Tenir En Compte A L’hora D’escollir El Meu Protector Solar?

Desxifrant el significat real de l’FPS a les cremes solars! Què significa i què he de tenir en compte a l’hora d’escollir el meu protector solar?

Als prestatges de les farmàcies, entre una multitud d’opcions, és comú trobar-se amb una varietat de cremes solars etiquetades amb unes sigles que hem llegit moltes vegades però que potser no sabem què signifiquem: FPS. Aquestes tres lletres, aparentment simples, tanquen un significat crucial per a la nostra protecció contra els raigs del sol nocius. Però què exactament significa l’FPS i com influeix en la nostra seguretat sota el sol? En aquest article, ens endinsarem al món del Factor de Protecció Solar per desentranyar el seu significat real i oferir una comprensió més profunda sobre com triar la millor protecció solar per a la nostra pell.

Què és l’FPS?

El Factor de Protecció Solar (FPS) és un indicador que ens ofereix informació sobre l’eficàcia d’una crema solar per protegir la pell contra els raigs ultraviolats (UV) del sol. Aquest número, que sovint es troba a l’envàs de les cremes solars, representa la capacitat d’un producte per prevenir que els raigs UVB facin malbé la nostra pell. 

Com funciona el FPS?

Per entendre com funciona l’FPS, primer cal entendre els raigs UVB. Aquests raigs són responsables de causar cremades solars i tenen un paper en el desenvolupament del càncer de pell. L’FPS indica quant de temps addicional podem romandre al sol sense cremar-nos en comparació de no utilitzar protecció solar en absolut. Per exemple, si normalment triguem 10 minuts a cremar-nos, aplicar una crema solar amb FPS 30 ens permetria romandre al sol 30 vegades més temps, és a dir, al voltant de 300 minuts, sense cremar-nos.

Tot i això, és important tenir en compte que l’FPS no és una mesura lineal. Per exemple, una crema amb FPS 30 bloqueja aproximadament el 97% dels raigs UVB, mentre que una amb FPS 50 bloqueja al voltant del 98%. La diferència en la protecció entre FPS 30 i FPS 50 és mínima i, en molts casos, no justifica el cost addicional o la sensació més pesada a la pell. 

Quines consideracions hem de tenir en compte? 

Si bé el FPS és important, no és lúnic factor a considerar en triar una crema solar. Aquí hi ha algunes altres consideracions clau: 

  • Protecció d’ampli espectre: Assegura’t que la crema solar ofereixi protecció tant contra els raigs UVB com contra els UVA. Els raigs UVA també poden causar danys a la pell i contribuir a l’envelliment prematur i al càncer de pell. 
  • Resistència a l’aigua: Si planeges nedar o suar, tria una crema solar resistent a l’aigua i torna-la a aplicar amb freqüència segons les indicacions de l’envàs. 
  • Ingredients segurs: Opta per productes que utilitzen ingredients segurs i respectuosos amb el medi ambient. Evita els productes que contenen químics nocius com l’oxibenzona i l’octinoxat, que poden ser perjudicials per als esculls de corall i la vida marina. 
  • Aplicació adequada: Aplica la crema solar generosament i torneu a aplicar-la cada dues hores, o amb més freqüència si estàs nedant o suant.

I, sobretot… Recorda que la protecció solar és essencial durant tot l’any, no només a l’estiu!

Back To Top