skip to Main Content
La Desinfecció De Fruites I Verdures, Un Pas Més Per Garantir La Seguretat Alimentària

La desinfecció de fruites i verdures, un pas més per garantir la seguretat alimentària

Desinfectes la fruita i la verdura després de comprar-la? Aquesta pràctica és importantíssima! I més ara que vivim en pandèmia. Val la pena que la desinfectis tota, i si no pots fer-ho, prioritza aquella que et menjaràs crua, encara que sigui ecològica, ja que pot contenir restes de terra, petits animals o insectes. A més, l’aigua de reg acostuma a contenir bacteris, que també es poden introduir o reproduir durant la seva manipulació i/o transport i pesticides i químics també estan assegurats! Vigila!

Aquests són els passos que hauries de seguir per desinfectar la fruita i la verdura correctament:

  • Renta’t les mans i mantingues els estris de cuina nets per evitar contaminacions creuades.
  • Renta tota la fruita i verdura sota raig d’aigua. Fins i tot melons i síndries! (Fes-ho sense tallar-la ni pelar-la).
  • Treu les fulles de fora dels enciams, escaroles o cols.

Per rentar-les bé, utilitza una esponja o un fregall suau amb una mica de sabó.

  • Si creus que és necessari desinfectar-les més a fons, deixa-les en remull i posa-hi una culleradeta de lleixiu per cada 1,5 litres d’aigua, no hi deixis la fruita i la verdura més de 5 minuts i utilitza la que és apta per a la desinfecció de l’aigua de beguda! També pots utilitzar “Amukina” o “Lejisana”, tot i que són força similars al lleixiu apte per a la desinfecció d’aigua.
  • Després de rentar-les, esbandeix-les bé i eixuga-les amb paper de cuina.

Et recomanem que no desinfectis la fruita i verdura que no t’has de menjar immediatament, ja que podria disminuir les seves propietats o fer-la malbé. 

Tampoc cal que la guardis al teu rebost/nevera molt temps. És millor que la cuinis o te la mengis aviat, sobretot si són tendres, com el raïm o les cireres. D’aquesta manera també evitaràs la proliferació de fongs. 

Aquests hàbits de neteja són importantíssims per la teva salut, ja que et pot evitar trastorns causats per la ingesta de plaguicides. Una simple acció com aquesta et pot estalviar intoxicacions i malestars gastrointestinals! Si et queda algun dubte estarem encantats d’ajudar-te. 😉

Back To Top