skip to Main Content
La Cura Dels Peus Durant Els Mesos D’estiu

La cura dels peus durant els mesos d’estiu

Tot i portar-los més desprotegits, a l’estiu és quan més desatenem la cura dels peus, un error que pot causar l’aparició de problemes de salut com el peu geriàtric, peu diabètic i peu d’atleta, i que convindria revisar a la consulta d’un podòleg per evitar que vagin a més. Tot i així, no volem deixar de fer-te algunes recomanacions d’higiene i cura per als teus peus durant els mesos d’estiu:

– Ja estem molt conscienciats sobre la importància de la fotoprotecció a la pell de la cara i el cos, però molts cops ens oblidem de la dels peus. A l’estiu, és fonamental aplicar protector solar també als peus, ja que és una part molt sensible que també sol patir cremades.

– La pedra tosca es pot utilitzar, però cal saber què aquest tipus de material no treu les dureses. Tot i que s’han fet molt populars als darrers anys, són inútils. Les dureses només se’n van amb un material tallant que fan servir els podòlegs.

– Evita sabates i sabatilles fabricades amb pell sintètica. Aquestes no deixen de ser una bossa de plàstic que es col·loca al peu i que evita la transpiració. Es recomana fer ús d’un calçat fet amb material transpirable. Amb el mateix objectiu, els mitjons han de ser de cotó o fil no sintètic per a afavorir la transpiració i evitar l’aparició del peu d’atleta.

– Renta’t els peus diàriament amb un sabó neutre i, posteriorment, aplica’t crema hidratant específica per peus, després d’haver-los eixugat a consciència. Com més cuidada estigui la pell del peu, més s’evitarà l’entrada de microorganismes.

– Les ungles han de tallar-se amb freqüència i amb un tall recte que eviti que es puguin clavar. Això és especialment important al peu geriàtric.

A més de tots aquests consells esmentats per poder prevenir els problemes als peus i mantenir la seva salut, convé visitar al podòleg amb regularitat. Això és necessari, sobretot, en el cas que hi hagi callositats, ulls de poll o altres problemes. A més, en el cas de les persones diabètiques, qualsevol úlcera al peu ha de ser revisada immediatament.

Portar una dieta saludable, fer exercici físic diàriament o reduir el consum de substàncies com el tabac i l’alcohol, que poden afectar el flux sanguini, són d’altres hàbits que poden afavorir la salut dels nostres peus, fonamentals per poder prevenir els problemes de salut que se’n deriven.

Back To Top