skip to Main Content
9 Consells Per Gaudir Del Nadal Sense Oblidar La Nostra Salut

9 consells per gaudir del Nadal sense oblidar la nostra salut

Un any més ja és aquí Nadal i amb ell, arriben els àpats amb la família i els amics, així com el pensament recurrent de què augmentar de pes per Nadal és una cosa inevitable.

Molta gent pensa que durant el Nadal és impossible portar una alimentació equilibrada, però no és així! És temps de festes, però el menjar no ha de ser l’únic focus en el qual es centri tot el plaer. L’activitat física envoltada d’amics o familiars pot ser una gran alternativa a quedar-se a casa de manera sedentària.

Si el que vols és gaudir d’un Nadal portant un equilibri a l’alimentació i superant les pressions familiars per menjar i allargar la sobretaula durant diverses hores els nostres consells poden ajudar-te!

Pren nota!

1. Aposta per cuinar de manera saludable sempre que puguis.

Els dies que no tinguis esdeveniments familiars o reunions amb amics intenta cuidar de manera més estricta l’alimentació. Fes receptes al vapor, al forn o a la planxa. Intentar evitar els plats amb greixos saturats i opta per l’oli d’oliva i el peix blau.

2. Vigila amb la sal!

La sal provoca retenció de líquids i augmenta el risc d’hipertensió. Una bona alternativa per donar sabor als menjars són les espècies, les herbes aromàtiques o l’api. I recorda que els aliments precuinats, en conserva o enllaunats, tenen un alt contingut de sal.

3. Control amb les postres.

Quan arribi l’hora de les postres intenta portar un control. Gaudeix dels dolços típics nadalencs com els torrons, bombons o massapans, però amb seny! Compartir les postres amb una altra persona és bon truc per matar les ganes de menjar dolç sense abusar. És molt important que no repeteixis! D’aquesta manera evites l’excés de sucre.

4. No t’oblidis de la fruita, la verdura i les hortalisses.

De nou, els dies que no tinguis celebracions consumeix abundants fruites i verdures, així com aliments rics en hidrats de carboni integrals. La seva fibra regula el trànsit intestinal, cosa que t’ajudarà a anar al bany, i controla els nivells de colesterol.

5. No t’obsessionis amb el pes.

No cal obsessionar-se ni pesar-se cada dia, però si que pots portar un control del pes al llarg de les festes. Ves observant els canvis, i així sabràs si hi ha algun senyal d’alarma.

6. Digués no al sedentarisme!

Petits gestos com deixar el cotxe i anar a comprar els regals caminant o pujar les escales de casa en comptes d’utilitzar l’ascensor poden compensar d’alguna manera els possibles excessos. Una vida activa lluny del sedentarisme és la millor opció per gaudir d’una bona salut.  

7. Guarda els dolços on no captin la teva atenció.

Guardant els dolços en llocs que no captin la teva atenció de manera constant, així evitaràs caure en la temptació de picar entre hores.

8. No abusis de l’alcohol durant les celebracions.

Els vins, el xampany, les copes i els licors abunden durant els esdeveniments nadalencs, però abusar d’aquestes begudes ens pot provocar ressaca, a més d’una ingesta de calories buides i inútils. Intenta prendre’n únicament durant el menjar i intercalant-ho amb gots d’aigua. El cava i el xampany reserva’ls només per al moment del brindis.

9. No t’oblidis de l’aigua!

Recorda beure vuit gots d’aigua al dia, aquest hàbit facilita el trànsit intestinal, hidrata l’organisme i prevé la deshidratació produïda per l’alcohol.

En conclusió, durant aquestes festes és important no menjar en excés i controlar el desordre alimentari que es pot produir durant les celebracions familiars. Amb hàbits de vida saludables i força de voluntat pots gaudir del Nadal de manera saludable!

Back To Top