skip to Main Content
La Cura Dels Peus Durant Els Mesos D’estiu

La cura dels peus durant els mesos d’estiu

Tot i portar-los més desprotegits, a l’estiu és quan més desatenem la cura dels peus, un error que pot causar l’aparició de problemes de salut com el peu geriàtric, peu diabètic i peu d’atleta, i que convindria revisar a la consulta d’un podòleg per evitar que vagin a més. Tot i així, no volem deixar de fer-te algunes recomanacions d’higiene i cura per als teus peus durant els mesos d’estiu:

– Ja estem molt conscienciats sobre la importància de la fotoprotecció a la pell de la cara i el cos, però molts cops ens oblidem de la dels peus. A l’estiu, és fonamental aplicar protector solar també als peus, ja que és una part molt sensible que també sol patir cremades.

– La pedra tosca es pot utilitzar, però cal saber què aquest tipus de material no treu les dureses. Tot i que s’han fet molt populars als darrers anys, són inútils. Les dureses només se’n van amb un material tallant que fan servir els podòlegs.

– Evita sabates i sabatilles fabricades amb pell sintètica. Aquestes no deixen de ser una bossa de plàstic que es col·loca al peu i que evita la transpiració. Es recomana fer ús d’un calçat fet amb material transpirable. Amb el mateix objectiu, els mitjons han de ser de cotó o fil no sintètic per a afavorir la transpiració i evitar l’aparició del peu d’atleta.

– Renta’t els peus diàriament amb un sabó neutre i, posteriorment, aplica’t crema hidratant específica per peus, després d’haver-los eixugat a consciència. Com més cuidada estigui la pell del peu, més s’evitarà l’entrada de microorganismes.

– Les ungles han de tallar-se amb freqüència i amb un tall recte que eviti que es puguin clavar. Això és especialment important al peu geriàtric.

A més de tots aquests consells esmentats per poder prevenir els problemes als peus i mantenir la seva salut, convé visitar al podòleg amb regularitat. Això és necessari, sobretot, en el cas que hi hagi callositats, ulls de poll o altres problemes. A més, en el cas de les persones diabètiques, qualsevol úlcera al peu ha de ser revisada immediatament.

Portar una dieta saludable, fer exercici físic diàriament o reduir el consum de substàncies com el tabac i l’alcohol, que poden afectar el flux sanguini, són d’altres hàbits que poden afavorir la salut dels nostres peus, fonamentals per poder prevenir els problemes de salut que se’n deriven.