skip to Main Content
Consells Per Combatre Les Malalties Cardiovasculars!

Consells per combatre les malalties cardiovasculars!

Sabies que un terç de les morts que es produeixen al món són resultat de les malalties cardiovasculars? Malauradament, és la principal causa de mort en països desenvolupats, cada dos segons una persona mort a conseqüència d’aquestes malalties.

Per això des de la farmàcia sempre insistim en la importància que té anar controlant de manera regulada els principals factors de risc cardiovascular: la hipertensió, hipercolesterolèmia, obesitat, sedentarisme i el tabaquisme.

Encara que l’edat més freqüent en què apareixen les malalties cardiovasculars acostuma a ser als 60 anys en homes i 70 en dones, cada vegada més hi ha un problema global que afecta la població infantil: l’obesitat i el sobrepès. Normalment causats per una mala alimentació i pel sedentarisme. Però s’ha de tenir en compte que en un futur, aquest problema pot derivar en una malaltia cardiovascular.

Si vols combatre les malalties cardiovasculars, segueix els nostres consells!

Consells per combatre les malalties cardiovasculars:

1. Control en els nivells de colesterol: El colesterol sobrant es diposita a la paret de l’artèria i contribueix al fet que es vagi fent estreta de manera progressiva. Per poder controlar els nivells de colesterol, s’aconsella la pràctica d’esport de manera regular i portar una alimentació equilibrada i rica en verdures, hortalisses, fruita i peix.

2. Tensió arterial: Important! Si ets una persona hipertensa, has de tenir present que has de vigilar constantment la teva pressió arterial perquè no passi de la xifra recomanada (13/80 mmHg).

3. Digués NO al sedentarisme: Al llarg de la setmana has d’intentar fer un total de 150 minuts d’activitat física aeròbica amb una intensitat adequada a les teves necessitats. Si et sents segur i capaç i prefereixes realitzar activitat intensa, s’aconsella dur a terme un mínim de 75 minuts setmanals.

4. Control de pes: S’ha d’intentar menjar la quantitat necessària, menjar en excés és perjudicial per a la nostra salut. L’obesitat és un dels factors de risc més importants que van relacionats amb altres factors i malalties com la hipertensió o la diabetis. Seguir una dieta sana i equilibrada és fonamental per a una correcta salut. I recorda que reduir el consum de grasses saturades també ajudarà a minimitzar el risc de patir aquestes malalties.

5. Controla l’estrès i l’ansietat: Dominar els problemes del dia a dia sense ofuscar-te milloraran la teva salut en general i la del teu cor.

Una bona salut mental t’ajudarà a combatre les malalties cardiovasculars.

6. Deixa de fumar: Per si encara no ho saps, el tabac accelera l’ateroesclerosi. Si deixes de fumar, la teva qualitat de vida serà molt millor.

Des de la nostra farmàcia t’animem a adoptar aquests hàbits saludables i deixar de banda tots aquells que et perjudiquen. Un estil de vida saludable millorarà de manera considerable la teva qualitat de vida.

Back To Top