skip to Main Content
CONSELLS PER A LA CURA DELS LLAVIS I LES MANS DURANT L’HIVERN

CONSELLS PER A LA CURA DELS LLAVIS I LES MANS DURANT L’HIVERN

Els factors externs com la humitat ambiental, l’aire fred, el sol o l’aire sec de la calefacció repercuteixen negativament en els nostres llavis i mans. Durant l’hivern les mans i els llavis es tornen aspres, vermells i fins i tot amb ferides. 

Però no patiu! A Farmàcia Laia Rosado tenim una sèrie de consells bàsics per a la cura d’aquestes parts del cos durant la temporada de fred. 

Preneu nota! 

CURA DELS LLAVIS: 

  1. Exfoliació: un cop a la setmana de manera suau i amb una duració aproximada de 2 minuts. Amb l’exfoliació promous la regeneració cel·lular i elimines les cèl·lules mortes i seques. 
  1. Hidratació: després d’exfoliar els llavis, aplica un bàlsam labial per hidratar-los correctament, si és amb protecció solar molt millor, així els protegeixes del sol i les possibles taques. És recomanable aplicar-lo diàriament, cada 3 o 4 hores, sobretot després de les menjades. És important  també aplicar-lo abans d’anar a dormir, ja que el tractament és més eficaç. 
  1. Humitat: oblidat d’humitejar els llavis amb la llengua! La saliva fa malbé la capa grassa que protegeix els llavis i deixa al descobert la pell més sensible. 
  1. Pells mortes: evita arrencar les pells mortes! L’únic que aconseguiràs seran sang i ferides que poden arribar a infectar-se. 

CURA DE LES MANS: 

  1. Rentat: renta’t les mans amb sabons que continguin oli d’oliva o d’ametlla i recorda’t d’utilitzar aigua tèbia. A l’hora d’eixugar-les, fes servir una tovallola suaument sense refregar-les, ja que afectaria la barrera protectora. 
  1. Hidratació: aplica crema hidratant a les teves mans entre 4 i 6 vegades al dia. Segons el nivell de sequedat de les mans, utilitzat crema de mans hidratant: recomanada per sequedat moderada i lleu. O emol·lients, per pells atòpiques, amb èczemes o psoriasis, que tenen una sequedat extrema. 

Actualment, hi ha una infinitat de cremes de mans, però des de la nostra farmàcia recomanem les que porten lactat de sodi, vaselina, oli de jojoba i lanolina per assegurar una hidratació profunda. Per contra, si busques una crema més lleugera, han de ser les que incorporen àcid hialurònic, oli d’ametlles o glicerina. 

  1. Guants: són molt bons aliats contra el fred, fes servir guants de teixits naturals i si en necessites per treballar, els de làtex, vinil o plàstic són una bona opció contra les substàncies agressives.

I recorda, la cara i les mans requereixen una atenció especial, cuida-les bé, són les parts del cos que més pateixen els efectes del fred.  

Combat les baixes temperatures amb els nostres consells, els teus llavis i les teves mans ho agrairan!

Back To Top