skip to Main Content
Menopausa: 7 Maneres D’alleugerir Els Fogots

Menopausa: 7 maneres d’alleugerir els fogots

Els fogots són el signe més descrit de premenopausa i menopausa, estan relacionats amb un desequilibri hormonal que correspon a un cessament gradual dels cicles menstruals després d’una disminució de la secreció d’hormones (estrògens i progesterona) per part dels ovaris.

Es tracta d’un procés fisiològic natural, que afecta la majoria de dones entre els 40 i els 60 anys, la menopausa causa infertilitat després del cessament permanent de les regles. 

Una de cada cinc dones no presentarà cap símptoma en el moment de la menopausa, l’únic signe serà el final del període. En cas contrari, els símptomes presentats seran diversos: fogots, canvis d’humor, pell seca, mals de cap, mal d’esquena i fatiga. 

En aquest post veurem alguns consells per intentar evitar els famosos fogots d’aquesta etapa de la dona:

  1. Refresqueu-vos. Preneu una beguda gelada, mulleu-vos la cara amb un drap humit, utilitzeu un ventilador, preneu-vos una dutxa freda si és possible, gaudiu d’un lloc amb aire condicionat, etc.
  1. Vigileu la dieta. El te, el cafè, l’alcohol, els menjars picants o abundants afavoreixen l’aparició de fogots. Millor evitar-los o, com a mínim, no sucumbir a la temptació tan sovint com abans.
  2. Trieu bé la roba del dia a dia. Porteu capes enlloc de portar roba d’abrigar; això permetrà anar traient capes segons sigui necessari, independentment del lloc i de la temporada. D’altra banda, eviteu la roba ajustada que impedeixi la respiració de la pell.
  3. Tècniques de respiració. Una bona tècnica respiratòria ajuda a reduir els nivells d’estrès, que els investigadors creuen que poden ajudar a reduir la temperatura corporal.
  1. Feu exercici. A més d’assegurar-vos un pes saludable, el ioga o les activitats físiques suaus com caminar o nedar poden ser beneficiosos per contrarestar els fogots.
  2. Deixeu de fumar. A més de ser en gran part responsable de la menopausa precoç (abans dels 45 anys), el tabac limita les opcions per al tractament de les sufocacions.
  3. Tractament mèdic. Si els darrers consells no són suficients per alleujar els símptomes, és possible que siguin necessaris tractaments hormonals. Tot i que són controvertits, continuen sent una opció eficaç quan els fogots i altres símptomes relacionats amb la menopausa no et permeten portar una vida normal. També hi ha disponibles tractaments no hormonals i tractaments sense recepta, però poden ser menys efectius que un suplement d’estrògens. 

Com veieu, hi ha moltes solucions per mirar d’alleugerir els fogots, no dubteu a demanar consell a la farmàcia per trobar conjuntament la millor opció i els millors consells per cada cas.

Back To Top