skip to Main Content
5 Consells Per Desfer-te De La Depressió Post-vacacional

5 consells per desfer-te de la depressió post-vacacional

La “depressió post-vacacional” és la síndrome experimentada per algunes persones després de la tornada de vacances. Començar de nou la rutina, la feina, cuidar els nens, els deures de l’escola, els estudis, etc. Pot arribar a produir irritabilitat, desànim, tristesa, apatia o problemes per dormir.

A continuació exposem algunes recomanacions perquè la tornada a la feina sigui més positiva.

1.- És normal que et sentis desanimat i amb falta d’entusiasme a la tornada de vacances. Has passat dies en família, amb amics i on el relax ha estat present probablement en tot moment. El cos necessita poc a poc anar habituant als canvis que venen, així que deixa que passin els dies, no t’angoixis pel malestar que sents. Veuràs que aviat estaràs millor.

2.- Controla els pensaments de caràcter pessimista com ara: “no hi ha dies festius properament”, “ara queda moltíssim temps per a les vacances”, etc. No aporten res. Intenta transformar-los per altres pensaments més adaptatius i positius que et generin calma i tranquil·litat davant la situació què estàs procurant adoptar de nou.

3.- Fes el possible per gaudir de la teva feina i dels teus companys. La feina no té per què ser un lloc trist i avorrit. Així mateix, pots intentar fomentar un ambient agradable que també et podrà aportar felicitat.

4.- Tornar a la feina no és la fi del món. Quan et trobis desanimat has de pensar en tot el que t’aporta treballar, no només a nivell econòmic sinó también a nivell emocional, social, etc. Si és necessari, fes una llista de les possibles conseqüències positives de la feina. 

5.- Compte amb les exigències, pressions i la tensió que molts senten en tornar a la feina. Potser un ambient molt exigent on, des de la tranquil·litat, passem a l’estrès continu, suposa un malestar físic i psicològic gran. El problema potser no és la tornada de les vacances sinó que estem treballant en un ambient tòxic per a nosaltres. 

És necessari instaurar moments en la nostra vida per desconnectar i sentir-nos bé en el nostre dia a dia i aprofitar el cap de setmana. Endavant amb la tornada! 

Back To Top