skip to Main Content
Coronavirus: Les Pautes Que Has De Seguir Quan Tornes Del Carrer

Coronavirus: les pautes que has de seguir quan tornes del carrer

Quan sortim a l’exterior el risc de contagi de la COVID-19 augmenta exponencialment. Per això és imprescindible seguir una sèrie de pautes i ser conscient en tot moment dels hàbits que hem de seguir per evitar-ho. Ja sigui per anar a la feina, per anar a comprar o per fer el passeig amb els infants, tingues present les mesures que et deixem a continuació. Entre tots ho aconseguirem!

Evita l’ús dels objectes comuns

Engegar els botons de l’ascensor o de la llum, obrir la porta o passar la mà per la barana són situacions del nostre dia a dia que poden fer que ens contagiem. Per això és important prendre consciència de quan ho fem i evitar-ho en la mesura del possible. El més recomanable és baixar i pujar per les escales i, a la hora de manipular els poms de les portes, fer-ho amb guants o amb un paper d’un sol ús i llençar-lo posteriorment.

Si ho fem amb guants, hem de ser conscients que la càrrega viral que pot haver-hi en els objectes passa als guants, i amb els guants podem seguir infectant tot allò que toquem: des del nostre telèfon mòbil, els productes que toquem del supermercat, la nostra cartera, el cotxe i fins i tot la nostra cara o la mascareta. Per això, malgrat que portem guants, hem de ser conscients que posterioment haurem d’apartar i desinfectar els objectes que portem a casa.

Manté la distància de seguretat amb tothom

Si et trobes a un veí, a un familiar o a un amic mentre ets fora de casa, recorda que has de mantenir la distància mínima d’un metre i mig de seguretat. A més a més, has d’evitar el contacte físic i treure’t la mascareta per parlar.

Els objectes personals i la roba s’han de desinfectar

Com ja hem comentat anteriorment, si manipulem els objectes personals o el que haguem comprat amb els guants, pot ser que aquests estiguin contaminats, així com també la nostra roba. Per això és important, en quan arribis a casa, deixar el mòbil, les ulleres, les claus o la cartera i netejar-les amb aigua i sabó o amb una solució hidroalcohòlica. No oblidis rentar-te les mans correctament.

Per últim i no menys important, si convius amb persones de risc, manté les distàncies de seguretat i el mínim contacte possible.

Back To Top