skip to Main Content
Com Dormir Correctament Durant L’estiu: Consells Per Mantenir-te Fresc I Descansar Bé

Com dormir correctament durant l’estiu: Consells per mantenir-te fresc i descansar bé

L’estiu és una època meravellosa, plena de dies lluminosos i calents que ens conviden a gaudir de l’aire lliure i de les activitats estiuenques. No obstant això, quan arriba l’hora de dormir, les altes temperatures poden convertir-se en un desafiament que afecta la nostra qualitat de son. Un descans adequat és essencial per al nostre benestar i salut general. Per això en aquest blog, us proporcionarem alguns consells pràctics per ajudar-vos a dormir bé durant l’estiu i a mantenir-vos fresc durant les nits càlides.

1. Mantingueu una temperatura fresca a l’habitació:

És crucial mantenir la vostra habitació a una temperatura agradable per dormir bé durant l’estiu. Utilitzeu ventiladors o aire condicionat per refrescar l’espai. Si no teniu aire condicionat, podeu col·locar un ventilador al costat d’una finestra oberta per crear una brisa fresca. També podeu provar de deixar les finestres obertes durant la nit si la temperatura exterior és més baixa.

2. Opteu per roba de llit fresca i transpirable:

Canvieu els llençols i la roba de llit de materials pesats per altres més lleugers i transpirables com el cotó o el lli. Aquests materials permeten una millor circulació de l’aire i eviten la sudoració excessiva durant la nit.

3. Dues dutxes al dia:

Si el dia ha estat particularment calorós, una dutxa refrescant abans d’anar a dormir us ajudarà a baixar la temperatura corporal i a sentir-vos més còmodes a l’hora de dormir.

4. Eviteu l’ús de dispositius electrònics abans d’anar a dormir:

Les pantalles dels dispositius electrònics emeten llum blava que pot afectar la producció de melatonina, l’hormona que regula el son. Eviteu utilitzar el telèfon mòbil, la tauleta o l’ordinador al llit, ja que això pot dificultar conciliar el son.

5. Proveu de dormir amb una mica menys de roba: Reduir la quantitat de roba que porteu posada durant la nit pot ajudar a mantenir la temperatura corporal més fresca. Opteu per pijames lleugers o fins i tot intenteu dormir amb només la roba interior si us resulta còmode.

6. Hidratació adequada:

Assegureu-vos de mantenir-vos ben hidratats durant el dia, però eviteu beure massa líquids just abans d’anar a dormir per evitar les interrupcions nocturnes per anar al lavabo.

Dormir bé durant l’estiu pot ser tot un repte, però amb aquests consells, esperem que pugueu gaudir de nits més refrescants i d’un son reparador. Una bona nit de descans millorarà la vostra salut física i mental, i us ajudarà a afrontar millor les caloroses jornades estiuenques.

Back To Top