skip to Main Content
​​Guia Sobre La Cel·lulitis: Causes, Prevenció I Tractament

​​Guia sobre la cel·lulitis: causes, prevenció i tractament

La cel·lulitis és una malaltia metabòlica que provoca que la pell es mostri de forma irregular i amb petites depressions. Coneguda com a “pell de taronja”, generalment apareix a la part lateral de les cuixes o a les natges i acostuma a aparèixer a la majoria de les dones en períodes de canvis hormonals com la pubertat o l’embaràs.

El primer que has de tenir clar és que tenir cel·lulitis i més si ets dona, és completament normal i natural. Per si mateixa, la cel·lulitis no ens suposa cap problema a nivell físic ni mèdic, però els cànons de bellesa no assumeixen la naturalitat de tenir estries i cel·lulitis, com a conseqüència, a nivell estètic és una cosa que ens preocupa, potser més del que hauria.

La cel·lulitis es forma a causa d’un augment del nombre o del volum dels adipòcits, cèl·lules emmagatzemadores de greix que, quan augmenten la seva mida també provoquen la compressió dels capil·lars. D’una banda, es produeix una alteració en la lipogènesi, és a dir, s’acumula més greix del que s’utilitza, i de l’altra, es produeix una retenció de líquids per falta de drenatge. Per tant, les fibres s’endureixen i se n’impedeix el seu metabolisme, cosa que agreuja l’aparença de la pell de taronja.

Cal tenir present que en molts casos la cel·lulitis és el “pic de l’iceberg” d’un problema més gran, com: una mala circulació, una alimentació inadequada, un problema hormonal o fins i tot, una intolerància alimentària. És per això que cal fer un diagnòstic precoç i avaluar quin tipus de cel·lulitis es té i en quin grau. Si la cel·lulitis es troba en fases avançades és recomanable visitar un dermatòleg per rebre tractament contra aquesta afecció.

Causes:

La cel·lulitis es forma per una sobreproducció hormonal que fa que les cèl·lules adiposes deixin de funcionar correctament. Les causes que poden produir aquesta sobreproducció hormonal són:

·   Canvis hormonals naturals a la dona, com la pubertat o un embaràs.

·   La presa d’estrògens o altres hormones.

·   Portar una vida sedentària.

·   Una alimentació amb un alt índex en sodi.

·   Utilitzar roba molt ajustada.

Tips per prevenir o eliminar la cel·lulitis:

La cel·lulitis es pot prevenir amb la implementació d’alguns hàbits de vida saludable per corregir aquest problema. Algunes de les accions que es poden dur a terme són:

·   Seguir una dieta rica en potassi, vitamina C i vitamina E.

·   Evitar els aliments amb sodi.

·   No prendre alcohol ni cafè.

·   No fumar.

·   Beure aigua en abundància.

·   Fer exercici de manera regular (sobretot exercicis de força).

Tractament:

Hi ha fàrmacs que ajuden a eliminar els teixits adiposos com aquells amb efecte lipolític, els que actuen directament en el teixit conjuntiu, els activadors de la microcirculació, el retinol o la fosfatidilcolina.

Necessites ajuda amb la cel·lulitis? Contacta’ns i t’ajudarem!

Back To Top