skip to Main Content
TIPUS DE FOTOPROTECCIÓ I PER QUÈ FER-LOS SERVIR

TIPUS DE FOTOPROTECCIÓ I PER QUÈ FER-LOS SERVIR

A la nostra societat, la pell bronzejada s’ha convertit en un sinònim de salut, joventut, bellesa i bona imatge social. Però, és saludable?

El sol, que és beneficiós per a la salut quan les persones prenen les degudes precaucions, és perillós, per contra, a causa de les radiacions solars que poden causar greus danys a la pell, com l’envelliment, la hiperpigmentació i el càncer. Un ús adequat dels protectors solars protegeix a les persones dels riscos associats a l’exposició solar. Us expliquem els diferents tipus de protectors solars i com fer-los servir correctament, segons criteris farmacèutics.

La radiació solar arriba a la terra en forma de radiacions electromagnètiques denominades en funció de la longitud de l’ona: Infraroja, Visible, Ultraviolada A, Ultraviolada B i Ultraviolada C. Afortunadament, els rajos ultraviolats C són filtrats per la capa d’ozó. En canvi, els ultraviolats B són filtrats només en part per l’ozó, mentre que els ultraviolats A travessen l’atmosfera terrestre. Una dada important és que la radiació solar terrestre està constituïda per un 5% de radiació ultraviolada, enfront d’un 95% de radiació visible i infraroja. Les radiacions UVA representen el 98% de la radiació ultraviolada.

Quin FPS escollir.

El factor de protecció solar (FPS) és un número que indica la capacitat que presenta el producte per a protegir a la persona.

Existeixen diversos mètodes per a determinar el FPS enfront del UVB. En tots, la valoració de la dosi mínima de radiació ultraviolada per a generar la primera reacció eritematosa perceptible en la pell humana és necessària per a la determinació del factor de protecció solar. Un mètode aconsellat pels experts és triar la correcta FPS en funció de la nostra situació vital: 

Embaràs.

La protecció ha de ser màxima per a evitar l’aparició del cloasma (taques color cafè amb llet que apareixen a la cara, sobretot al bigoti, els pòmuls i el front).

Infància.

La pell dels nens està caracteritzada per una capa prima i poc compactada, la melanogènesi (augment de la producció de melanina a la pell) està poc desenvolupada i presenta una menor defensa enfront dels radicals lliures.

Ancians.

Tenen la pell traumatitzada i el sistema immunològic debilitat pel pas dels anys.

Persones en tractament amb medicaments i substàncies fotosensibilizants.

La reacció de fotosensibilitat és una resposta cutània produïda per la interacció de les radiacions lumíniques amb substàncies estranyes a l’organisme que es troben en la pell després de la seva administració.

Esperem haver-vos ajudat a poder triar correctament la vostra fotoprotecció. Si encara i  així us queden dubtes o us trobeu en una altra situació, no dubteu a fer-nos una visita a la nostra farmàcia, el nostre equip està a la vostra disposició.

Back To Top