skip to Main Content
Àcid Hialurònic: La Seva Acció Sobre La Pell

Àcid hialurònic: la seva acció sobre la pell

L’àcid hialurònic és una molècula que ajuda a mantenir l’aigua al cor de les cèl·lules per a una hidratació contínua durant tot el dia. De fet, una de les seves propietats és que pot retenir aigua en una quantitat de fins a 1000 vegades el seu pes.

 

Història de l’àcid hialurònic

E 1934, els farmacèutics alemanys: Karl Meyer i John Palmer el van descobrir en l’humor vitri de l’ull d’un bou i van veure que era un polisacàrid, cadena de sucres d’unes 25.000 unitats de D-glucurònic i N-Acetil Glucosamina. Aquest descobriment va poder demostrar que aquesta molècula està present de forma natural al nostre cos i representa un dels components essencials de la dermis de la pell (una de les tres capes de la pell, situada entre l’epidermis i la hipodermis).

La seva acció sobre la pell

La funció d’aquesta molècula és hidratar i protegir la pell de les agressions externes. De fet, gràcies a la seva elasticitat i riquesa en aigua, omple l’espai entre les cèl·lules i la pell i el regenera per obtenir un aspecte suau i radiant; podríem dir que l’àcid hialurònic és com la “cola de la pell”.

Els beneficis de l’àcid hialurònic

A mesura que envellim, però, la quantitat natural d’àcid hialurònic a la pell disminueix. Per exemple, als 50 anys, la meitat de l’àcid hialurònic ha desaparegut: aquest és un dels factors responsables de l’aparició d’arrugues a la pell.

Per tal de tenir una pell sana i menys marcada, els productes rics en àcid hialurònic poden ajudar a la seva regeneració. Tot i això, s’ha de recordar adaptar la quantitat d’àcid hialurònic segons l’edat: no és necessària la mateixa concentració als 25 que als 40. A la farmàcia us podeu informar de tota la quantitat de productes rics en àcid hialurònic i triar el més adient en funció de les vostres necessitats.

L’àcid hialurònic, una molècula antienvelliment?

Tot i que, com s’ha apuntat anteriorment, es recomana la seva acció per reduir l’aparició d’arrugues, l’ús principal de l’àcid hialurònic és lluitar contra la deshidratació de la pell, responsable d’un cutis apagat, sequedat o pèrdua de vitalitat. L’ús d’àcid hialurònic proporciona, per tant, una hidratació contínua de la pell durant tot el dia. La hidratació és la base d’una pell sana, per tant, l’acció progressiva de l’àcid hialurònic ajudarà a preservar la salut i la bellesa de la pell.

 

Back To Top