skip to Main Content
La Importància De L’estil De Vida Saludable A La Salut Emocional

La importància de l’estil de vida saludable a la Salut Emocional

La salut emocional és lequilibri on ens sentim bé amb nosaltres mateixos i amb els altres. No només cal menjar bé i mantenir-se en forma amb esport per tenir una vida saludable, també cal parar atenció a la salut emocional, un aspecte important que pot passar desapercebut i al que moltes vegades no li prestem l’atenció que necessita.

Avui et donem alguns consells que et poden ajudar a millorar la teva salut emocional. Pren-ne nota!

Realitza activitat física cada dia (entre 30 i 60 minuts)

L’activitat física té beneficis sobre el cos i la ment. Gràcies a l’exercici s’estimula la producció d’hormones responsables de la sensació de benestar i felicitat, com ara la serotonina i les endorfines.

Busca una activitat física que t’agradi. Hi ha moltes opcions! Caminar, practicar ioga, nedar, anar amb bici, sortir a córrer…

Mantingues una alimentació equilibrada i uns horaris regulars

Una alimentació sana és bàsica! Menjar bé i de manera saludable us ajudarà a mantenir en bones condicions la vostra salut mental i farà que el vostre cervell se senti millor.

Evita els aliments amb molt de sucre o greix, redueix el consum d’alcohol i tabac i intenta beure 2 litres d’aigua al dia.

Dorm les hores necessàries

El descans és fonamental per sentir-se amb energia l’endemà. Intenta dormir vuit hores al dia i segueix un horari regular. Evita les migdiades durant el dia i tracta de reduir l’exposició a la llum blava dels dispositius abans d’anar-te’n a dormir.

Comparteix temps amb els altres

Envolta’t de persones que transmetin coses positives, que t’escoltin i siguin un gran suport i intenta allunyar-te de les persones que et produeixen estrès o que tenen actituds que et perjudiquen.

Aprèn a gestionar l’estrès

Analitza els problemes i afronta’ls de la millor manera, les situacions que et provoquen estrès poden sobrecarregar el cervell. Un cop estiguin resolts deixaran d’angoixar-te!

Demana ajuda quan la necessitis

Si no et sents bé, demana ajuda! I no us sentiu culpables o avergonyits, superar algunes situacions no és senzill i demanar ajuda a amics, familiars o professionals us ajudarà moltíssim.

La salut emocional i la física estan relacionades entre si, per això, en cuidar el teu cos físic amb una alimentació saludable o fent exercici de forma regular, estàs fent passos importants per cuidar la teva salut mental.

Back To Top