skip to Main Content
​​5 Aliments Beneficiosos Pel Sistema Digestiu!

​​5 aliments beneficiosos pel sistema digestiu!

Si amb l’arribada del bon temps vols cuidar la teva línia, és important que comencis amb hàbits saludables com una bona alimentació i una correcta digestió. Per què? Fàcil! Perquè el sistema digestiu és l’encarregat de mantenir correctament el nostre cos, extraient i absorbint els nutrients necessaris que ens aporten energia i a la vegada reparen les cèl·lules.

Si vols saber quins aliments són beneficiosos pel sistema digestiu i quins has d’evitar si el que vols és cuidar-te de manera sana i eficaç continua llegint!

Top 5 dels millors aliments pel sistema digestiu:

1. Fruita: Tots els tipus de fruita són rics en fibra, vitamines i minerals convertir-se en essencials per tindre una correcta digestió.

2. Verdura de fulla verda: la col, el bròquil, els espinacs o les bledes són aliments amb nutrients idonis per a un correcte funcionament del sistema digestiu.

3. Aliments integrals: els cereals com l’avena, el blat o l’arròs tenen un alt contingut en fibra que ajuda a controlar els nivells de sucre a la sang.

4. Grasses no saturades: aquests aliments ajuden al cos a absorbir les vitamines i estimulen les deposicions. Alguns d’aquests aliments on pots trobar aquestes grasses són: olis vegetals (oli d’oliva o de girasol), al peix blau, als fruits secs o en les llavors.

5. Làctics: els iogurts i làctics són molt beneficiosos perquè contenen probiòtics i aquests ens ajuden a mantenir la flora intestinal protegida de qualsevol amenaça exterior.

Igual que hi ha aliments molt beneficiosos per al nostre cos, hem de parar atenció a certs aliments que, en comptes d’ajudar-nos a preservar una correcta digestió i una dieta sana, ens perjudicaran a curt i llarg termini.

Aliments NO recomanats pel sistema digestiu:

1. Sucre: Com ja deus saber el sucre i la salut no són gaire amics. Si ingereixes grans quantitats de sucre provoques una indigestió i com a conseqüència molèsties estomacals. Sempre que puguis evita el sucre i així milloraràs la teva digestió i suprimiràs la ingesta de grasses innecessàries.

2. Fregits: aquests menjars han d’intentar reduir-se, ja que són aliments amb molt de greix. Si a això hi sumem que solen ser cuinats amb olis reutilitzats, aquesta combinació pot irritar la mucosa gàstrica.

3. Cafè: aquesta beguda relaxa l’esfínter esofàgic i provoca acidesa, molèsties digestives i genera reflux.

4. Alcohol: amb les begudes alcohòliques la mucosa que protegeix l’estómac s’inflama i si sofreixes de malalties gastrointestinals, pot irritar encara més l’aparell digestiu.

5. Begudes amb gas: les bombolles de les begudes gasoses són agressives i irritants per la mucosa del tracte digestiu.

6. Menjar picant: normalment aquest tipus d’àpats incrementen la producció dels sucs digestius, fent que apareguin irritacions a les mucoses de l’estómac.

Dur a terme hàbits saludables com una dieta sana i variada és primordial, no només per a un correcte funcionament del sistema digestiu, sinó per sentir-nos bé amb nosaltres mateixos. La combinació d’una alimentació sana i equilibrada rica en vitamines i minerals i la suma d’exercici físic, milloraran el nostre sistema immune i previndran malalties, i a la vegada tindràs cura de la línia.

Adoptar hàbits saludables és la millor opció per aconseguir una versió millorada de tu mateix!

Back To Top