skip to Main Content
Protegeix Els Teus Ulls Aquest Estiu

Protegeix els teus ulls aquest estiu

Juntament amb la pell, els ulls són una de les parts del cos més susceptibles de patir lesions durant l’estiu, tot i que la majoria de vegades no en som conscients i no els protegim lo suficient.

Entre els principals factors que poden danyar els nostres ulls trobem l’alta lluminositat ambiental, l’exposició al sol i el clor de les piscines, així com les altes temperatures, la sequedat de l’ambient i una deficient protecció a l’hora de practicar determinats esports. A continuació, et proposo una sèrie de consells per gaudir de l’estiu i no haver-se de preocupar per res més.

 

Protegeix els teus ulls del sol i dels raigs UV

L’estiu és l’època d’any en la qual el sol està més prop de la Terra, per la qual cosa la radiació ultraviolada (UV) augmenta de forma considerable. Els raigs UV no només produeixen cremades en la pell, sinó que també danyen els ulls, cremant la còrnia i produint queratitis superficial. Una excessiva exposició dels ulls al sol pot accelerar la progressió de cataractes i fins i tot arribar a produir cremades en la retina. El melanoma ocular també pot estar vinculat a una excessiva exposició solar.

 

  • Mai miris directament al sol, encara que els teus ulls estiguin protegits amb ulleres de sol.
  • Evita les llargues exposicions al sol i les hores centrals del dia.
  • No prenguis el sol amb les lents de contacte posades. Si les portes, assegura’t que són lents amb filtre per a raigs UV de bona qualitat. Presa el sol amb els ulls tancats, fins i tot amb les ulleres posades.
  • Utilitza ulleres de sol amb filtres protectors homologats que bloquegin el 100% dels raigs UV.

Molta atenció! Les ulleres fosques sense filtre o amb un filtre de mala qualitat poden ser perilloses, ja que poden fer que la pupil·la es dilati i exposi més l’ull a la radiació per una major entrada de raigs UV.

 

Protegeix els teus ulls a l’aigua

A l’estiu les piscines són un important focus d’irritacions i infeccions oculars. El clor irrita la conjuntiva de l’ull, donant lloc a queratoconjuntivitis. A més, moltes vegades no és suficient per a acabar amb alguns patògens que es troben en l’aigua de les piscines, i que produeixen conjuntivitis bacteriana. A la platja, la sal pot produir irritacions, per la qual cosa també és important que segueixis les següents recomanacions:

  • Utilitza ulleres de piscina per a protegir els teus ulls del clor, de la sal marina i dels bacteris o fongs que poden estar presents en l’aigua. Així et protegiràs d’infeccions i irritacions.
  • Evita nedar amb les lents de contacte posades i, si ho fas, usa lents de contacte d’un sol ús.

 

A més, recorda que si pateixes de sequetat ocular pots consultar-nos a la farmàcia, tenim la solució perfecta per a tu

Back To Top