skip to Main Content
6 Coses Que Desconeixes Sobre Els SPF

6 coses que desconeixes sobre els SPF

El sol de primavera és un dels més perillosos de l’any perquè com que no genera la calor abrasadora de l’estiu, ens pensem que no cal protegir la pell… però sí! Els factors de protecció solar, també coneguts com a SPF (o FPS) han de ser els nostres grans aliats per a aquesta època, ja que són la solució perfecta per a protegir-nos dels rajos UVB. Així doncs, en aquest post t’expliquem 6 coses que hauries de tenir en compte sobre els SPF!

  1. La quantitat sí que importa

La majoria de la gent desconeix quin nivell de protecció ens hem d’aplicar a cada part del cos, de manera que possiblement no s’està protegint bé les zones més delicades. 

Per tant, hem de saber que cal protegir amb SPF 50 la part de la cara i el coll, sent les més sensibles als raigs del sol. A més, si tenim la pell sensible, la zona de les espatlles i de l’esquena és la que es crema amb més facilitat, per tant, ja saps on has d’aplicar més quantitat de crema! Finalment, pel que fa als braços i les cames, hem d’aplicar la mateixa quantitat a un costat que a l’altre, assegurant-nos que escampem la crema de manera uniforme. 

  1. Utilitza roba UPF

Una bona solució pel sol de la primavera és utilitzar roba amb protecció UVB i UVA. L’UPF (de les sigles angleses Ultraviolet Protection Factor) indica la quantitat de radiació que bloquejarà la peça de roba. La màxima qualificació és UPF 50+ que significa que bloqueja el 98% dels raigs UVA i UVB. 

Així doncs, si t’agrada anar a la muntanya o fer esports aquàtics, les peces UPF són la solució perfecta per a protegir la pell dels raigs nocius!

  1. No et bronzegis en excés

Molta gent creu que l’època primaveral és la perfecta per a les cabines de bronzejat, però no són conscients que aquestes augmenten l’envelliment de la pell i el risc a patir càncer. Per tant, si el que vols és donar-li un toc daurat al teu cos, pots utilitzar autobronzejadors a casa o en centres professionals. 

  1. Comprova la caducitat dels protectors solars 

Encara que pugui ser evident, cal que comprovis la data de caducitat dels protectors solars. Ho veuràs amb el PAO (Període després d’obert) que sol ser al cap de 12 mesos, variant depenent del protector i la marca. Per què és tan important la caducitat? Doncs perquè un cop hagi finalitzat el període el producte deixa de ser eficaç i, per tant, te l’estaràs aplicant sense poder gaudir realment dels seus beneficis. 

  1. Pots protegir-te oralment

A part dels protectors solars en crema, existeixen suplements de protecció oral que augmenten la resistència de la pell davant les cremades del sol. Per tant, és un bon complement junt amb els SPF. 

  1. Consulta la radiació

Depenent del lloc i el dia on et trobis, la radiació solar pot variar molt. Et recomanem que utilitzis aplicacions del mòbil (Apps) que t’ajudaran a conèixer exactament la radiació UV del moment. D’aquesta manera, estaràs molt ben informat/da i podràs protegir-te com és degut! Algunes aplicacions que pots fer servir són UV-Derma, Uv Lens o la Uvi-Mate

Protegeix-te dels raigs primaverals i sigues conscient que exposar-te moltes hores al sol sempre té un preu! No dubtis en consultar-nos qualsevol dubte que tinguis sobre quin nivell de SPF t’has d’aplicar, sempre dependrà de la persona i el tipus de pell. 

Back To Top