skip to Main Content
Tens Un Nen Asmàtic? Pren Nota D’aquests Consells

Tens un nen asmàtic? Pren nota d’aquests consells

Els nens que pateixen asma es tornen més sensibles a l’arribada de la tardor, ja que la humitat i els canvis de temperatura provoquen que hi hagi una major exposició al virus, es àcars de la pols i els fons aerògens. Tots aquests factors externs accentuen l’asma.

Per això, és important que els nens asmàtics reprenguin la seva medicació preventiva abans de l’arribada del fred. D’aquesta manera, estarem prevenint possibles brots d’asma.

 

Per a prevenir aquestes crisis, aconsellem:

  • Aspirar la casa en lloc d’escombrar-la. Escombrar afavoreix la dispersió i elevació de la pols, per la qual cosa és més recomanable netejar el terra amb un aspirador. L’ideal és utilitzar aspiradors amb filtre d’aigua, ja que retenen millor els àcars en el seu interior.
  • Utilitzar fundes antiàcars o roba de llit sintètica. Els matalassos tenen molts buits entre els molls on és fàcil que s’acumulin. Els que són de teixits sintètics com el làtex són massissos i, per tant, menys proclius al fet que s’emmagatzemin. També són útils els fongs antiàcars, ja que impedeixen el pas de les partícules.
  • Procurar que el dormitori sigui lluminós. Els àcars habiten en zones fosques pel fet que la llum del sol els perjudica, per això convé que un nen amb al·lèrgia disposi d’una habitació en la qual entri abundant llum solar.
  • Evitar peluixos, coixins i altres elements que acumulin pols. Els peluixos, les catifes o la llana, són elements en els quals la pols i els àcars s’acumulen més. És convenient que l’habitació dels menors al·lèrgics estigui lliure d’ells o que es netegin sovint.
  • Ventilar l’habitació diverses vegades al dia. A la tardor i hivern, amb el fred i les pluges es ventila menys la casa, però és important que si hi ha nens al·lèrgics als àcars, es faci amb freqüència, especialment la seva habitació o zones on passada gran part del temps.

 

No dubtis en venir a la farmàcia si necessites el nostre consell farmacèutic!

Back To Top