skip to Main Content
Segueix Aquests Consells I Digues Adéu A L’estrès!

Segueix aquests consells i digues adéu a l’estrès!

L’estrès és un fenomen quotidià, essencial per a l’ésser humà i que ens permet avançar i adaptar-nos al nostre entorn. Ara bé, quan n’hi ha un excés, pot generar malalties cròniques i incrementar el nombre d’accidents i errors.

En l’àmbit laboral, l’estrès és la principal causa de baixes entre els

treballadors a Espanya i es pot arribar a tornar crònic i molt perillós quan és

freqüent i durant llargs períodes de temps. La solució? Aprendre a controlar-lo!

Hi ha diferents estratègies que resulten òptimes per ajudar a gestionar i reduir l’estrès, cada estratègia té una funció concreta:

·  Estratègies Bàsiques

·  Estratègies Cognitives

·  Estratègies Conductuals

·  Estratègies psicosocials

Les estratègies bàsiques són essencials per a les persones:

1. Accions pel teu benestar: identifica aquelles accions del dia a dia que et fan sentir bé amb tu mateix/a i repeteix-les al llarg dels dies. Recorda que al final no calen grans coses per cuidar-nos.

2. Dormir correctament: dormir entre 7 i 8 hores diàries ajuda a pensar amb claredat i a tenir més energia. A més, fa que sigui més fàcil gestionar qualsevol problema o imprevist.

3. Dieta saludable: cuidar l’alimentació ajuda a aportar l’energia necessària tant al nostre cos, com a la ment. Consumeix abundant fruita, verdura i llegums, i desintoxicat dels aliments alts en sucre.

Estratègies cognitives sobre la manera de pensar i interpretar la situació.

1. Afronta les coses que no pots canviar. Acceptar que no pots canviar certes coses et permet deixar-les anar i no alterar-te. 

2. Fes les coses de manera pausada i una darrere l’altra. Intentar fer les coses totes a la vegada i amb presses l’únic que et portaran serà mal de cap.

3. Canvia la perspectiva. Una actitud positiva enfront els reptes, és clau! Comença reemplaçant els pensaments negatius per pensaments més positius.

Estratègies conductuals:

  1. Estigues actiu. Practicar esport de manera habitual és la millor opció per controlar els nivells d’estrès. Intenta fer mínimament entre 20 i 30 minuts d’activitat física adaptada a les teves necessitats.
  2. Fes coses que t’agradin. Per evitar la tristesa, fes alguna cosa amb la qual gaudeixis.
  3. Aprèn a gestionar les situacions estressants. Si és possible, simplement allunya’t de la font d’estrès o posa-hi pauses.  
  4. Intenta relaxar-te. Les tècniques de relaxació són una gran manera de tractar l’estrès del dia a dia, t’ajuden a disminuir el ritme cardíac i a reduir la pressió sanguínia. Activitats com el ioga, pilates o taitxí són ideals per aconseguir aquesta calma que et manca.

Estratègies psicosocials:

  1. Demana ajuda. Si necessites ajuda demana-la i delega tasques, tots tenim un límit i unes capacitats.
  2. Cuida la teva vida social. Recolzat amb la gent que estimes, passar temps amb familiars i amics pot ajudar a sentir-se millor i oblidar-se de l’estrès
  3.  Aprèn a dir NO. Cal aprendre a establir límits abans que afecti la salut mental i física.

Gaudeix del dia a dia i aprèn a controlar el que passa per la teva ment posant en pràctica els nostres consells, d’aquesta manera gaudiràs d’una salut mental estable i en pau.

Back To Top