skip to Main Content
Què En Saps De La Depressió?

Què en saps de la depressió?

Al món hi ha més de 300 milions de persones que sofreixen depressió, un trastorn que és la principal causa de discapacitat. Actualment, a Espanya, una de cada 4 persones presenta símptomes relacionats amb la depressió i més de 260 milions, tenen trastorns d’ansietat. D’aquí sorgeix la gran importància de buscar ajuda d’un professional.

De vegades ens podem sentir tristos o melancòlics, però normalment són sentiments passatgers que no van més enllà. En canvi, quan una persona sofreix un trastorn depressiu, aquest afecta de manera negativa la seva vida diària.

Per si no ho saps, la depressió es caracteritza per un estat d’ànim baix acompanyat de sentiments de tristesa, associats a alteracions del comportament tant del pensament com de l’activitat. I a causa d’aquest trastorn, poden sorgir l’ansietat, la pèrdua de la gana, insomni, falta d’interès, etc. I la raó per la qual una persona cau en depressió pot variar, ja que poden existir diferents motius. Viure una situació estressant com la pèrdua d’un ésser estimat o un episodi traumàtic pot desencadenar la depressió.

Encara que no tothom presenti els mateixos símptomes enfront de la depressió, avui volem repassar quins són els signes habituals d’alerta:

 • Sentiment repetitiu de tristesa, buidor, ansietat i pessimisme.
 • Irritabilitat.
 • Sentiment de culpa o inutilitat.
 • Pèrdua d’interès en activitats habituals de les quals abans gaudies.
 • Cansament exagerat.
 • Poca capacitat de concentració o memorització de detalls.
 • Disminució de la presa de decisions.
 • Insomni.
 • Dolor i malestar persistent.
 • Pèrdua de la gana.

Des de Farmàcia Laia Rosado aprofitem per recordar que si sofreixes algun d’aquests símptomes o creus que pots caure en una depressió, no estàs sol/a, i des de la nostra farmàcia podem ajudar-te!

Per acabar volem donar una sèrie de consells per evitar caure en depressió o en un malestar continuo, pren nota!

 1. Descansa correctament: intenta dormir entre 7 i 8 hores diàries perquè tant el cos com la ment puguin descansar i carregar piles de nou.
 2. Vida activa: estar actiu físicament aporta molts beneficis tant físics com psicològics, per això és bo seguir una rutina adaptada a les teves necessitats.
 3. Menja de manera equilibrada: l’alimentació afecta de manera directa amb el teu estat d’ànim.
 4. Comunica’t: sempre que puguis intenta expressar els teus sentiments o els pensaments més costosos a les persones que més confiança tinguis. T’ajudarà a millorar el teu estat anímic.
 5. Busca alternatives per manejar l’estrès o la depressió: activitats que et poden ajudar a millorar mentalment són el ioga, pilates, musicoteràpia, mindfulness, etc.
 6. Actitud positiva: una actitud mental positiva marca la diferència. Si vols tenir una actitud positiva, no deixis que t’atrapi la negativitat, treballa cada dia per aconseguir objectius clars i realistes i tria un entorn social que t’ajudi a ser millor persona.
 7. Gaudeix de les petites coses:
 8. Aprèn a passar temps amb tu mateix/a: coneixes un mateix i passar temps de valor amb tu mateix és molt favorable pel benestar d’una persona. Fes activitats que t’invitin a passar-ho bé i et facin sentir millor.

Cuida la teva salut mental seguint els consells que et proposem! 😉

Back To Top