skip to Main Content
Quan No He De Prendre Ibuprofèn?

Quan no he de prendre ibuprofèn?

L’ibuprofèn és un dels medicaments de major ús i també del que se’n fa un ús incorrecte. Continua estant molt estès, ja que molts es deixen portar per la creença que ‘val per a gairebé tot’, quan en realitat estem parlant d’un antiinflamatori que no ha de prendre’s a la lleugera i que, sobretot, està totalment contraindicat en determinades circumstàncies i pacients.

 

Per què està tant generalitzat el seu ús?

El problema arriba quan es pren sense supervisió mèdica. Moltes persones ho usen per a dolors lleus i, la qual cosa és pitjor, amb la idea que és el mateix (o una versió millorada) d’un altre medicament també molt popular, el paracetamol. El primer que un metge et dirà quan te’l recepti és que l’ibuprofèn mai ha de consumir-se excedint la dosi recomanada, que mai hauria de superar els 2.400 mg diaris.

En només un any es calcula que a Espanya es venen 47 milions de caixes d’ibuprofèn. El problema, segons assenyalen els experts, és que l’envàs més estès és el de comprimits de 600 mg, quan la dosi necessària moltes vegades no és tan elevada.

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) denunciava aquest 2019 que, malgrat que és un fàrmac que requereix recepta (el de 600 mg), els pacients al estar acostumats a prendre aquesta dosi no accepten una de menor.

 

Quan es desaconsella prendre ibuprofèn

A aquests advertiments es van sumar també les d’un estudi que advertia del seriós perill que corren aquelles persones que prenen alhora ibuprofèn i anticoagulants orals, ja que això augmenta el risc d’infarts i major probabilitat d’hemorràgies.

També està contraindicat amb altres medicaments com meloxican, naproxén, diclofenac o ketorolac. Amb aquestes combinacions el perill és major en persones amb el risc d’ictus isquèmic. També hi ha altres quatre supòsits en els quals ha d’evitar-se l’ibuprofèn: en els qui sofreixen problemes cardiovasculars, ja que augmenta el risc d’infart i ictus, dones en el primer o segon trimestre de l’embaràs, persones amb malalties en el fetge o ronyons i els qui han patit alguna úlcera.

 

Tens més dubtes sobre l’ús d’aquest fàrmac? Consulta’ns a la farmàcia i et donarem tota la informació que necessites.

Back To Top