skip to Main Content
Octubre, Un Mes Molt Significatiu Per A Les Dones!

Octubre, un mes molt significatiu per a les dones!

En l’àmbit mundial, el mes d’octubre esdevé un mes important per a la dona. Un mes que reuneix 3 dates molt significatives on avui dia persones, empreses, institucions, ONG, productes i monuments s’apoderen del color rosa.

La tercera setmana d’octubre té un gran ressò, ja que el dia 18 se celebra el Dia Mundial de la Menopausa i té com a objectiu crear consciència sobre la importància de la prevenció i l’avaluació en la salut femenina durant aquesta etapa que viu la dona.

El dia següent, el 19 d’octubre és el Dia Mundial contra el Càncer de Mama. Un data molt commemorativa amb un missatge clar: la importància de la detecció primerenca. El dia 19 d’octubre és un recordatori del compromís de la societat amb la lluita contra el càncer de mama.

Cal destacar que més de 6.000 persones moren cada any per aquesta patologia, que encara no té cura i és la primera causa de mort de dones entre 35 i 50 anys. I s’estima que 1 de cada 8 noies en algun moment de la seda vida tindran càncer de mama.

És de gran importància detectar el càncer de mama al més aviat possible, aquest fet pot salvar una vida, i també pot permetre la conservació de la mama.

La tercera i última data és el 20 d’octubre, la celebració del Dia Mundial de l’Osteoporosi, una malaltia crònica i progressiva característica per la disminució de la massa òssia i el deteriorament dels ossos.

Negativament, aquesta malaltia afecta de manera més directa a dones d’edat avançada, però cal ser previsores i des de joves i continuant al llarg de la vida, amb major èmfasi a partir dels 50 anys cal adoptar hàbits de vida saludables que et poden ajudar a evitar o endarrerir l’aparició de malalties relacionades amb la menopausa i l’envelliment.

Practicar regularment activitat física, una dieta sana i equilibrada, evitar vicis perjudicials com l’alcohol i el tabac i una bona actitud són alguns dels hàbits saludables que has d’incorporar en el teu dia a dia. Sense oblidar l’autoexploració mamària, un pas molt important que ha de formar part de la teva rutina.

La finalitat de l’autoexploració és descobrir alteracions als pits. És important anar-ho fent de manera regular per poder detectar si hi ha canvis. La tècnica d’exploració està formada per dues parts: l’exploració visual i la palpació.

Des de la nostra farmàcia volem recalcar que encara que no siguem metges, també tenim eines per poder ajudar-vos! Existeixen productes específics que poden millorar el procés de la malaltia i millorar la qualitat de vida del pacient.

Back To Top