skip to Main Content
La Psoriasi Varia Segons L’estació De L’any

La psoriasi varia segons l’estació de l’any

Com ja hem esmentat alguna vegada, no hi ha dues psoriasis iguals. Les manifestacions clíniques d’aquesta patologia difereixen a vegades de forma molt notable d’uns pacients a uns altres. Avui volem explicar-te, a més, un aspecte sovint desconegut: els afectats reaccionen també de manera diversa al temps i les estacions de l’any. Mentre alguns noten com la patologia millora a l’estiu i empitjora a l’hivern, a uns altres els ocorre tot el contrari. En funció de com afecti el temps a la teva psoriasi pots seguir aquests senzills consells.

Amb la baixada de les temperatures, la calefacció de les nostres llars i la sequedat ambiental es tornen un imprescindible en el nostre dia a dia i poden passar factura a la teva pell. Conseqüentment, els símptomes de la psoriasi poden empitjorar. Pren nota dels nostres consells:

  • Si vius en una zona amb escassa humitat ambiental, una bona opció és recórrer als humidificadors. Aportaran a l’aire del teu habitatge la humitat necessària per a evitar que la teva pell es ressenti.
  • No cal que tinguis la calefacció encesa durant tot el dia. Prova d’utilitzar termòstats en funció de les hores en les que estàs a casa. I no t’oblidis d’abaixar la calefacció mentre dorms. L’aire fresc assecarà menys la teva pell.
  • Hidrata la teva pell. Beure aigua és una bona opció, però no és suficient. Recorda aplicar-te cremes hidratants tantes vegades com notis que la teva pell es resseca. Millor si porten factor de protecció solar. Encara que faci fred, el sol pot deteriorar la teva pell.
  • L’estrès, l’ansietat o els típics refredats i grips també poden afectar la teva psoriasi i desencadenar nous brots. Una dieta saludable, exercici físic i un descans de qualitat són la millor fórmula per a mantenir actives les teves defenses.

 

És cert que molts pacients amb psoriasis perceben una millora en prendre el sol de manera moderada. No obstant això, una exposició excessiva pot causar-te cremades i empitjorar la teva psoriasi. Per a evitar-ho et recomanem:

  • Esbrina el teu fototip de pell. Si la teva pell és molt clara, les possibilitats de cremar-te seran majors. Recorda que el vidre, l’aigua, els núvols i la roba lleugera no són suficient protecció contra la radiació solar.
  • Si sempre és bo utilitzar algun tipus de fotoprotector, ho és encara més durant la primavera i l’estiu. Mai utilitzis una crema amb un factor inferior a 30 i no t’oblidis d’aplicar-te-la quantes vegades sigui necessària, sobretot, si t’has banyat o has suat.
  • A l’estiu, la sal de l’aigua marina i el clor de les piscines poden danyar la teva pell. Reduir el temps de bany i recórrer a una dutxa amb aigua dolça després de cada capbussada t’ajudaran a mantenir la teva pell ben hidratada.
  • El contacte amb la roba i determinats teixits pot empitjorar l’estat de la teva psoriasi. El nostre consell que és utilitzis roba còmoda i àmplia que et permeti transpirar sense problemes.

 

Seguint aquests consells et resultarà molt més fàcil mantenir controlada la teva psoriasi. Són molt senzills i còmodes de seguir. Si necessites més informació o l’ajuda d’algun producte específic per mimar la teva pell, apropa’t a la farmàcia i explica’ns quines són les teves necessitats.

Back To Top