skip to Main Content
La Importància De L’estil De Vida Saludable En La Salut Emocional

La importància de l’estil de vida saludable en la Salut Emocional

La salut emocional és l’equilibri on ens sentim bé amb nosaltres mateixos i amb els altres. No només cal menjar bé i mantenir-se en forma per tenir una vida saludable, també cal parar atenció a la salut emocional, un aspecte important que pot passar desapercebut i al que moltes vegades no li prestem l’atenció que necessita.

Avui et donem alguns consells que et poden ajudar a millorar la teva salut emocional.

  • Segueix una dieta sana i equilibrada:

Una alimentació sana és primordial! Menjar bé i de manera saludable ajuda a mantenir en bones condicions la salut mental i fa que el cervell se senti millor.

  • Realitza activitat física cada dia (entre 30 i 60 minuts):

L’activitat física té beneficis sobre el cos i la ment. Gràcies a l’exercici s’estimula la producció d’hormones responsables de la sensació de benestar i felicitat, com ara la serotonina i les endorfines.

  • Descansa correctament:

Intenta dormir entre set i vuit hores al dia i segueix un horari regular. Evita les migdiades i tracta de reduir l’exposició a la llum blava dels dispositius electrònics abans d’anar-te’n a dormir. El descans és fonamental per sentir-se amb energia l’endemà.

  • Deixa de banda els vicis:

Evita els aliments amb molt de sucre o greix, redueix el consum d’alcohol i tabac i intenta beure 2 litres d’aigua al dia.

  • Controla l’estrès:

Analitza els problemes i afronta’ls de la millor manera, les situacions que et provoquen estrès poden sobrecarregar el cervell. Si necessites ajuda, no dubtis en demanar-la.

  • Comparteix temps amb els altres:

Envolta’t de persones que transmetin coses positives, que t’escoltin i siguin un gran suport i intenta allunyar-te de les persones que et produeixen estrès o que tenen actituds que et perjudiquen.

Recorda que la salut emocional i la física estan relacionades entre si, per això, si et cuide físicament amb una alimentació saludable o fent exercici de forma regular, estàs fent passos importants per cuidar la teva salut mental. 

Back To Top