skip to Main Content
La Copa Menstrual: Avantatges Per A Tu I Per Al Medi Ambient

La copa menstrual: avantatges per a tu i per al medi ambient

De ben segur que sents cada vegada més a parlar de la copa menstrual i de tots els seus beneficis. És per això que, per començar aquest 2021 amb bon peu, en aquest post us volem resoldre tots els dubtes sobre la copa menstrual i els avantatges d’utilitzar-la. 

Què és la copa menstrual?

Sent una alternativa a les compreses i als tampons, la copa menstrual es col·loca a la vagina per recollir tot el flux menstrual, és a dir, la regla. Aquesta copa pot ser de silicona, de làtex o de plàstic quirúrgic, materials gens nocius per a la salut i que poden ser reutilitzats cada mes. 

Per què utilitzar la copa? 

Com hem assenyalat, aquest recipient pot ser reutilitzat cada mes sense necessitat de canviar-lo ni llençar-lo, contribuint no només a una millora del medi ambient, sinó també a nivell econòmic per a la persona que l’usi. Pot arribar a durar 10 anys, el que comporta un estalvi de 10 anys en altres productes d’higiene íntima que embruten el planeta i et fan buidar la butxaca.

A més, les copes menstruals poden durar dins el cos unes 12 hores com a màxim, poguent-les fer servir fins i tot quan ens dutxem o dormim. Si ens molesta, podem buidar-la i tornar-nos-la a posar tantes vegades com calgui, això sí, sempre netejant-la bé abans de tornar-la a introduir.

Per una altra banda, la copa menstrual no reseca la vagina com fan els tampons, deixant que els fluxos naturals facin la seva funció i reduint també el risc de desenvolupar el síndrome de xoc tòxic.

Com es posa la copa?

La copa s’ha d’insertar doblegada dins la vagina. Un cop dins, ella per si sola tornarà a la seva forma natural, adaptant-se en tot moment a la anatomia de cadascú. Si les primeres vegades et costa, no et desesperis, és qüestió de pràctica, de trobar la millor postura per fer-ho, i poc a poc, tu mateixa trobaràs la manera que s’adapti millor al teu cos.

Com mantenir adequadament la copa menstrual?

Per preservar el manteniment de la copa, és important bullir-la abans i després de passar el període menstrual. A part d’assegurar-nos que la mantenim en bon estat, cuidem la nostra salut vaginal aïllant-nos dels microbis i la brutícia. 

Així que, si t’engresques a millorar i a contribuir en el medi ambient, una bona opció és començar cada mes per utilitzar una copa menstrual! 

Back To Top