skip to Main Content
Dermatitis Atòpica: Consells Per A Combatre Els Brots De Primavera.

Dermatitis atòpica: consells per a combatre els brots de primavera.

La dermatitis atòpica (o èczema atòpic) és una afecció de la pell que origina inflamació, envermelliment i picor. És una malaltia que sol aparèixer a la infància i que tendeix a convertir-se en crònica, amb etapes de major incidència, com pot ser durant la primavera.

La dermatitis atòpica, malaltia cutània que afecta prop del 10% de la població va acompanyada de pell seca, rugosa, envermellida, escamosa i amb picor.

Per què la dermatitis empitjora a la primavera?

És molt normal que durant la primavera i per culpa de la pol·linització, empitjorin els símptomes de la dermatitis. Per tant, tenir cura de la pell atòpica, sobretot durant la primavera, és la clau per allunyar-se de nous brots. T’expliquem com i què fer per prevenir-la.

Desencadenants pels quals s’agreuja la dermatitis.

Suor a causa de l’increment de temperatures: La primavera és un punt d’inflexió entre el fred hivern i l’estiu. Aquest fet provoca un canvi sobtat de les temperatures i sovint no ens vestim correctament, excedint-nos encara en el gruix de les peces de roba. Per tant, suem més i això pot originar els símptomes de la dermatitis, juntament amb els canvis bruscs de temperatura.

Més temps a l’exterior: Durant aquesta estació de l’any, passem més estones a l’aire lliure exposant la pell a elements irritants com el pol·len o la pols.

Consells per a combatre els brots de dermatitis atòpica a la primavera.

Passeja quan no hi hagi pol·linització: El pol·len és un dels causants que fan augmentar la dermatitis a la primavera. Per això és recomanable que surtis de casa en hores on el sol ja és a baix, per evitar zones amb molta pol·linització.

Presta especial atenció a la quantitat de roba: Com ja hem dit anteriorment, els canvis bruscs de temperatura (molt habituals durant la primavera) poden provocar brots de dermatitis i fer malbé la pell. Per tant, és important triar la roba adequada a la temperatura del moment per evitar sudoracions excessives o contacte de la pell amb al·lèrgens.

Evita l’aire condicionat: sabem que comença a fer calor, tot i això, intenta no engegar-lo, per a les persones amb dermatitis aquest aire els resseca la pell, provocant que aparegui simptomatologia típica de la dermatitis.

No et gratis: Encara que sigui difícil a causa de la picor, evita gratar-te per prevenir possibles complicacions i infeccions.

Hidrata’t bé: És fonamental que hidratis la teva pell amb productes que trobaràs a la farmàcia, des de gels fins a pomades, que prevenen la sequedat de la pell.

Dutxa’t, no et banyis: Oblidat dels llargs banys relaxants a la banyera, dutxa’t i recorda que no és bo superar els 20 minuts, ja que sinó la pell es resseca amb molta facilitat. Els especialistes recomanen una dutxa amb aigua tèbia (uns 37 graus).

Utilitza un sabó hipoal·lergènic: Els productes amb sabó i fragància a part de ressecar molt la pell, també agreugen la dermatitis. Des de la nostra farmàcia et recomanem que, a banda d’utilitzar un sabó específic pel teu tipus de pell,  sempre després de la dutxa t’apliquis crema hidratant.

La dermatitis no té cura, però sí que hi ha tractaments per controlar-la i disminuir els símptomes. Si durant la primavera sofreixes nous brots, contacta amb nosaltres, t’ajudarem a triar el millor tractament per a tu.

Back To Top