skip to Main Content
Aliments Per Reforçar Les Defenses Aquesta Tardor!

Aliments per reforçar les defenses aquesta tardor!

Quan arriba la tardor ve de gust menjar aliments més calòrics i greixosos. Però, realment aquests aliments són els que el nostre cos necessita? Continua llegint, en aquest post al blog et recomanem una sèrie d’aliments que ajuden a mantenir el bon funcionament del sistema immunitari.

Pren nota d’aquesta llista de la compra i així contribuiràs a reforçar les defenses a través de l’alimentació.

Recorda que seguir una dieta equilibrada és un dels pilars fonamentals per garantir una bona salut global de tot el cos. Així doncs, des de Farmàcia Laia Rosado et recomanem consumir aliments de temporada, bàsicament perquè “la naturalesa és sàvia!”.

Els aliments que compten amb moltes vitamines antioxidants com la vitamina A, E o C i minerals com el ferro, el zinc o el magnesi, contribueixen a enfortir el nostre sistema immune, milloren la circulació sanguínia, fan augmentar l’energia i les defenses naturals i proporcionen més força als ossos.

Els aliments que et presentem a continuació t’ajudaran a augmentar les defenses i/o a combatre les malalties típiques de la tardor:

• Kiwi, llimona, mandarina, taronja i aranja: aquestes fruites són riques en vitamina C, un antioxidant natural que protegeix les cèl·lules dels radicals lliures i que ajuda a millorar el funcionament del sistema immunitari i millora l’absorció de ferro.

Cebes, alls i porros: tenen propietats mucolítiques i antisèptiques que combaten els gèrmens, tant de bacteris com de virus, a més d’ajudar a disminuir el moc en cas de constipat.

Pastanagues: com segurament ja saps, la pastanaga és rica en betacarotè, una substància que a l’interior del nostre cos es transforma en vitamina A. Aquesta vitamina és essencial per mantenir les mucoses en bon estat i reduir el risc de patir infeccions respiratòries!

Bledes, espinacs, endívies i encenalls: riques en fibra i folats, aporten a més betacarotens, vitamina C que ajuda a alleujar la tos i a mantenir la mucosa bronquial intacta. El zinc que aporten els espinacs, per exemple, ajuda a mantenir el bon funcionament de sistema immunitari.

Bròquil: aquesta verdura és molt rica en vitamina C, la vitamina encarregada d’augmentar les defenses de l’organisme.

• Llet fortificada amb vitamina D: és un aliment que caldria incorporar en la dieta diària, ja que durant la tardor i l’hivern l’exposició als raigs solars disminueix i es pot arribar a patir una deficiència d’aquesta vitamina.

Productes lactis fermentats: contribueixen a augmentar les defenses immunològiques, ja que contenen probiòtics, una substància important en la lluita contra infeccions. Alguns dels exemples més comuns són el iogurt o el quefir.

Peixos com el salmó, la tonyina i el verat: la seva aportació de vitamina D és important per evitar-ne la deficiència.

Gelea reial: el seu alt contingut en vitamines dels grups A, B, C, i E, a més de la seva gran aportació de minerals com el calci, el ferro i el fòsfor, entre d’altres, activen el sistema immunitari.

Aigua: durant els dies freds se sua menys i, per tant, es té menys set. No obstant això, és important mantenir-se hidratat. Durant l’hivern, cal assegurar-se que es beuen dos litres diaris de líquid.Aconseguir reforçar la nostra salut i benestar a base d’una alimentació sana i equilibrada és possible! Aquesta tardor consumeix productes de temporada, el teu sistema immune ho agrairà.

Back To Top